Samenwerking - Gezinshuis Borne

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Samenwerking

Twentse Gezinshuizen
Gezinshuis Borne is aangesloten bij de Twentse Gezinshuizen. (www.twentsegezinshuizen.com)
De gezinshuisouders proberen elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen.
Opleidingen kunnen regionaal worden ingekocht en gegeven op een centrale plaats in de regio.

Gezinshuis.com
Wij zijn als franchiseonderneming aangesloten bij Gezinshuis.com. Binnen een duidelijk kwaliteitskader (de franchiseformule) zijn we zelfstandig ondernemer. De inhoudelijke kant van de formule richt zich vooral op het vermogen om aan te sluiten bij de talenten van kinderen. De focus ligt op het gezonde en veel minder op de problemen. De bedrijfsmatige kant van de formule richt zich op de zelfregie van de gezinshuisouders. De professionaliteit van de gezinshuisouder is doorslaggevend voor de kwaliteit van het gezinshuis. Daarom worden de gezinshuisouders doorlopend geschoold en gecoacht via de gezinsacademie.

Zorgaanbieders
Op dit moment werken wij samen met zorgaanbieder Jarabee, vanuit Jarabee zijn er drie kinderen bij ons geplaatst.
Gemeentes kunnen ook rechtstreeks LVG plaatsen bij ons inkopen. Op dit momente maken drie gemeentes daar gebruik van, gemeente Hof van Twente, gemeente Enschede en gemeente Borne.
Vanuit Jarabee krijgen wij ondersteuning van een gedragswetenschapper, zij is ook betrokken bij de jongeren die geplaatst zijn vanuit de gemeentes.

Present 24/7
Wij zijn aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging Present24x7. Dit is een vereniging voor "Professionele opvoeders" die zorg dragen voor kinderen in een 24x7 setting. Present 24x7 heeft tot doel om gezinshuisouders, professionele pleegouders en andere ouders in een woon/werkgerelateerde professionele opvoederssituatie te ondersteunen met informatie, advies en professionele begeleiding bij alles wat komt kijken bij dit unieke werk.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu